Regionální provozní setkání Vratimov 2022 - podzimní
© MC akt. 3.7.2021

Termín setkání: 17. - 20. listopad 2022

Pořádá klub železničních modelářů Kunčická garáž a OstraMo
Jedná se o uzavřenou, veřejnosti nepřístupnou akci pořádajících klubů, spolupracujících modulových klubů.

Místo: Vratimov, Společenský dům Vratimov - velký sál
Termín setkání: 17.11. - 20.11. 2022

Předpokládáný časový průběh akce:
návoz modulů 17.11. od 12 hod, zahájení stavby nejpozději v 14 hodin, kdy moduly musí být na místě
zprovoznění moduliště do 20 hod, první grafikon 18.11. v cca 9 hod

ukončení provozu 20.11. v 14 hod., rozebrání, úklid sálu a odjezd do 17 hodin,

Předpokládaný účastnický poplatek k úhradě nákladů na pronájem sálu a související náklady s organizací setkání bude upřesněn.


Možnost přespání ve vlastních náležitostech v sále, případně nedaleko od Společenského domu v penzionu.
Strava bude zajištěna hromadně - obědy (blízká restaurace), večeře formou dovozu jídel do kulturního domu.

Základní údaje k setkání:
Moduly přihlašované na setkání musí vyhovovat základním pravidlům Fremo H0-Europa. Technické upřesnění - moduly musí být sjízdné pro vozidla s okolkem výšky 1 mm.
Vozidla - lokomotivy přihlášené na setkání musí mít svůj ovladač Fred a kartu lokomotivy umožňující vložení lístku s oběhem, nákladní vozy, služební vozy pro nákladní vlaky a poštovní vozy musí mít kartu vozu. Výška okolku dvojkolí u vozidel max.1 mm, doporučeno - vozidla s nízkým okolkem, spojení vozidel třmenovým spřáhlem (doporučuje se zkrácení vzdálenosti mezi nárazníky - tj. zkrácení šachty a posunutí spřáhla, z důvodu modelovějšího vzhledu souprav) u nerozvěšovaných osobních souprav se pro spojení mezi vozy povoluje použití krátkého spřáhla, doporučeno spřáhlo Maerklin, na konci souprav musí být třmenové spřáhlo pro svěšování s hnacím vozidlem.
Lokomotivy postavené do provozu musí mít přidělenu adresu v rámci klubového rozsahu adres v ČR, vozidla bez takové adresy budou řešeny dočasnou adresu pro setkání, která bude přidělena pořadatelem během setkání.

Provozní motiv setkání: provoz ČSD v letech 1977 až 1985 minulého století na severní Moravě v rozsahu hlavní a vedlejších jednokolejných, neelektrifikovaných tratí. Parní trakce je již téměř mimo hru, provozu vládne trakce motorová. Motorová hnací vozidla v barevnosti od originálních továrních nátěrů vícebarevných až po jednobarevné červené nátěry, doplněné i malými žlutými pruhy na čelech vozidel. Již jen vyjímečně se objevují kořistní vozy, všechny vozy s UIC čísly. Většinou v provozu již jen vozy dodávané po válce. Nákladní vozy mohou být s rohovými značkami brzdy i bez nich. Pokud s nevíte rady zda Vaše vozidlo vyhovuje tématu setkání, můžete se dotázat na emailu pro přihlášení vozidel.

Modelový provoz bude zajištěn podle pravidel Fremo s kartami lokomotiv, vozů a kartami osobních souprav - nahrazují karty osobních vozů. Základní podmínkou účasti v provozu na setkání je znalost Dopravního předpisu, doporučujeme i seznámení s nákladním provozem na modulišti a pro strojvedoucí na tratích řízených podle D3 i Manuál pro provoz na tratích řízených podle D3
Grafikon bude se zrychleným časem 1:5 a trvání od 6.00 do 16.00 hod.

 

Přihlášky modulů a vozidel do termínu: 31.8.2022
Příhlášky účastníků a registrace hostů do termínu: 30.9.2022

 

Počet účastníku je dán kapacitou sálu, upřednostňujeme účastníky setkání s přihlášenými moduly a vozidly.


Přihlášky zasílejte elektronicky na následující adresy:

Přihlášky modulů, vozidel (případně další techniky) - Milan Černohorský, m.cernohorsky"zavináč"parostroj.net
Přihlášky účasti, strava, ubytování - Luděk Vála, info"zavináč"abonitas.cz